Zondag 29 januari bouwhallen open voor publiek

Over drie weken trekt de grote optocht weer door de straten van de May. Deelnemers zijn al maanden aan het werk om zo goed mogelijk voor de dag te komen en een prijs in de wacht te slepen. Op zondag 29 januari gunnen de bouwers ons een uniek kijkje achter de schermen van de optocht. De bouwhallen zijn de hele middag geopend voor publiek.

 

Bouwersbrunch

Voor de bouwers begint de dag met een bouwersbrunch in de Amerhal. Een gezellige samenkomst voor alle bouwers van de optocht. Diverse Mayse kapellen zorgen voor een vrolijke noot. Als alle maagjes zijn gevuld gaat CS De Mayenèrs over tot de bekendmaking van de Waogebouwer van ut Jaor.

 

Waogebouwer van ut Jaor

Uit al die bouwers wordt jaarlijks de ‘Waogebouwer van ut Jaor’ gekozen. Dat is een bouwer of bouwster die het verschil maakt binnen een club, die ervoor zorgt dat er überhaupt een wagen uit de schuur komt rollen en liefst iemand die ook nog eens iets voor een andere vereniging doet. Deze bouwer wordt gekozen uit nominaties die door de diverse verenigingen zijn ingediend bij de carnavalsstichting. De laatste ‘Waogebouwer van ut Jaor’ was een ‘bouwduo’. In 2020 ging de prijs naar Rob en Angelique Schellekens van CV De Plakkers. Zondagochtend horen we wie de opvolg(st)er is en de wisselbokaal in ontvangst mag nemen.

 

De kop van Oos Jaas

Oos Jaas, het boegbeeld van het Mayse carnaval, wordt ter afsluiting op carnavalsdinsdag in brand gestoken. Dit zorgt ervoor dat steeds weer een nieuwe Jaas gemaakt moet worden.

CS De Mayenèrs nodigt alle bezoekers van de kijkdag uit om mee te werken aan een nieuwe kop van Oos Jaas. Het ijzerwerk staat opgesteld op de bouwlocatie aan de Wilhelminastraat 2a in Made. Plak gezellig mee aan de nieuwe kop en kom tijdens de optochten het eindresultaat bewonderen!

 

Wagenkijkdag

Van 13:30 uur tot 17:00 uur zullen de bouwhallen op onderstaande adressen geopend zijn voor publiek. Mayse kapellen brengen bouwers en publiek in de carnavalssferen. Pak de fiets en breng een bezoek aan onze bouwers. Een gezellige middag voor het hele gezin!

Bouwlocaties:

  • CV De Plakkers Koekoekweg 25 Made
  • CV De Holtrappers Brandestraat 14 Made
  • CV De Durdouwers Wilhelminastraat 2a Made
  • CV Van ’t Vat Bergseweg 15 Made
  • CV Witte gai’t Plukmadeseweg 3 Made

CS De Mayenèrs wil graag haar sponsoren voor de bouwersbrunch weer bedanken voor het mogelijk maken van een brunch voor alle bouwverenigingen.
- Kaasboerderij 't Bosch
- Maros
- Eierenhandel de Leeuw de Laat
- Albert Heijn Made
- Bakkerij van der Steen
- Blokker
- Anton & Mary Segeren