De mooiste A-wagens van de afgelopen 11 jaar (2010 t/m 2020) kwamen voorbij in de Waoge van ut Carnennium. Vanuit de bank zat iedereen op de voorste rij om dit spektakel te beleven. Aan Jong en oud de taak de wagens te beoordelen via de stemapp en dit is dan ook gedaan door maar liefst 281 stemmers. Naast de prijzen voor de bouwploegen: De oevereprijs, de bouwploeg die gemiddeld genomen over de afgelopen 11 jaar het beste beoordeeld is, en de Waoge van ut Carnennium, de best beoordeelde wagen van de afgelopen 11 jaar, konden ook de thuisstemmers een prijs winnen. De 3 stemmers die het dichtst bij de uitslag zaten kregen ook een prijs.

 

Beste optocht publieksjurylid
1 Ronald van Tilborg punten: 3303
2 Miriam Tiekstra punten: 3298
3 Cloë (Mays Meske) punten: 3290

 

De afgelopen 11 jaar zijn er door alle Mayse A-bouwers een hoop mooie wagens gebouwd. Iedere vereniging heeft hun 5 mooiste wagens mogen nomineren. De gemiddelde score over de ingezonden wagens bepaalde de einduitslag voor de Eujvreprais waogebouwers van ut carnennium.

1 CV van 't Vat
2 CV de Plakkers
3 CV de Holtrappers
4 CV Drinkmejmaote(n)
5 CV de Lolbroeken
6 CV de Durdouwers

 

 Naast deze mooie prijs is er uit de stemuitslag voortgekomen, welke jaargang De May het mooiste vond.

 

Als laatste was de Waoge van ut Carnennium te verdienen. De beste beoordelde wagen van de afgelopen 11 jaar door de 281 koppige jury.

De Waoge van ut Carnennium is geworden: Un stelleke draoken van CV van 't Vat

 

Wij willen alle verenigingen bedanken voor hun inzet van de afgelopen 11 jaar en hun mooie creaties voor de Mayse optocht.